Författararkiv: e-uutveckling

Silvermosaik i kaklet

Då vi byggde köket ville jag gärna har silvermosaik i kaklet. Jag ville inte ha silver mosaik för det hade blivit too much silver. Det hade även blivit dyrare.

Jag köpte silvermosaik på Kanongatan 157 i Helsingborg. Sedan köpte jag svarta klinkerplattor på K-Rauta. Både mosaiken och klinkerplattorna satt på delningsbara ark. En klinkerplatta var 10×10 om man pockade isär dem.

Silvermosaiken och klinkerplattorna hade olika tjocklek så Uffe fick fylla upp bakom mosaikplattorna. Vi ville inte ha silverplattorna horisontella utan på diagonalen. Det gjorde att Uffe fik kapa en del svarta plattor.

Bänkskivan hette 888 och är inköpt på kvick. Lätt att komma ihåg om man som jag är datanörd

Detta inlägg innehåller inga annonslänkar.

Uffes kökslampa

Uffe hade en vit gammal  vit plåtlampskärm i köket. Den började släppa färgen. Uffe tesade olika ideer. Nedan ser ni en som inte är så lyckad.

Uffe har en del svettstrådgrullar över

Elsa Gunnarssons foto.

Så vi skapade en kökslampa med stomme av svettstråd

 

 

Uffe fixar min osthyvel

Denna osthyvel köpte jag då jag flyttade hemifrån  1981. Den fungerade bra fram till 1989 då jag fick diskmaskin. Skaftet på hyveln gillade inte att jag diskade den i diskmaskinen. Den låg länge i en kökslåda och skräpade. Uffe hittade ett träskaft som passade perfekt till hyveln. Det tog dock ett tag innan han blev färdig att åka till Hjem och fix för att köpa små  borr. Skaftet limmades med snabbepoxy för att det ska bli extra starkt.

 

Så här fin blev osthyveln då den blev klar. Skaftet är gjort utav teak.

Jag kommer att vara rädd om denna osthyvel så den kommer inte hatt hamna i någon diskmaskin. Ikväll får det nog bli ostbricka.