månadsarkiv: oktober 2014

Sladdlös öronsnäcka med microfon

Snäckan är även handsfree så du kan använda den i bilen. Den är kompatibel med nästan alla mobiltelefoner som har Bluetooth-funktion.

Tekniska fakta

Effektiv räckvidd: ca. 10 meter

Taltid: Upp till 5 timmar

Standby-tid: upp till 120 timmar, laddtid: ca. 2 timmar

Mjuk in Ear-ear design, inget behov av öronbåge

Modedesign. Lätt att bära

Färg: Svart / vit

 

Öronsnäcka IN-EAR, headphone, handsfree

 

 

BlueSwede.se

 

Scrapbooking direkt hem till dig

Scrapbooking är idag en hobby som intresserar tusentals människor över hela världen. Du kan skapa personliga fotoalbum, gör sina egna gratulationskort eller tillverkar adresslappar för presenter och julklappar. Scrapbooking är en engelsk term som kan översättas till utklippsbok. Det handlar inte bara om klistra in i urklippsböcker. Du kan sätta in foton i albumutan man sätter också in klistermärken, biljetter, dikter och andra minnen som kopplas till händelserna i dina foto.

Den moderna scrapbookingen kommer från USA. Den vane scrapbookaren har ofta en vrå full av inspiration och material.

Du får för  98:- + porto 39:-  varje månad en leverans direkt hem till dig, med papper, dekorationer, annat material och tillbehör för din scrapbooking. De har för tillfället en hemlig gåva till nya kunder. Skrapbookingklubben har ingen bindningstid. Klickar du längst ner i hörnet så kommer du till Scrapbookingklubbens butik.

Gå med i Scrapbookingklubben och få inspiration i brevlådan varje månad. Ingen uppsägningstid.

 

Skruvdragarsats som löser problem med runda skruvskallar

Min före detta var tokig på mig så jag skulle vara duktig hemmafixare och tog den stjänmejsel som fanns närmast. Tyvärr var ofta skruven för mjuk för mejseln. Vilket resulterade i runda skalla och skruven satt ohjälpligt fast.

Skruvutdragare utsida

 

Nu har Uffe fått hem denna skruvdragasats till sitt företag BlueSwede.se. Denna sats passar alla skruvdragare, och hjälper dig få ut skruvar där spåren i skruven skadats.

Skruvutdragare öppen box
Den är enkel att använda. Du väljer en passande storlek på utdragaren, kör din skruvdragare motsols, och verktyget borrar sig in tills det får grepp, och skruven kan skruvas ut! Ett verktygsset som bör finnas i varje verktygslåda!
Skruvdragarsats

 

Course it matters kurs att göra kurs

I våras deltog jag i DI Life. Där träffade jag Ella Ingela Hellgren. Hennes företag hjälper företag och personer som har en kunskap  att skapa kurs. Hon gör det gediget genom att låta deltagarna först undersöka ifall webbkursen är säljbar. Det vill säga undersöka om intresset för kursen är tillräckligt.

Du bygger din webbkurs själv.  Kursen hjälper dig att vässa din kursidé och ringa in målgruppen. Du lär dig bryta ner och bygga upp ditt innehåll så att dina kurstagare lyckas.

Deltagarna får veta hur man undviker de vanligaste misstagen.

 

Du får tips, råd och stöd så att du kommer igång med din kurs. Ella åker även ut och håller workshop i IRL. Lycka till med dina utbildningar

http://www.courseitmatters.se/

Rise-TV

Vad är Rise?

Det är ett  nätverk av forskningsinstitut som i global samverkan med akademi, näringsliv och samhälle, genom forskningsexcellens och innovation skapar nytta, tillväxt och konkurrenskraft. Jag hittade Rise-Tv då jag tittade på omslaget om min reklam från posten. Kunde inte låta bli och surfa in och lära mig mer.

Detta är adressen till Rise;s Youtube kanal
https://www.youtube.com/channel/UCoj2_TiwwsWXeRs-5Js4NBw

Rise har hemsida

http://www.ri.se/

 

Heidi Forbes Öste bloggar om Wearable world labs

Första gången jag träffade Heidi var då hon var ordförande i BPW Malmö och jag sekreterare i BPW Helsingborg. Redan då bloggade Heidi flitigt på en annan blogg http://www.2balanceu.com/About.html

Heidi kallar sig fortfarande  Global Social Strategist. Hennes senaste blogginlägg handlar om att genom forskning ta fram bärbara tekniska lösningar. Det handlar inte om mobiler utan mera om klockor, glasögon och andra prylar.

Heidi bloggar på engelska och klippet är på engelska men om ni jag tror nog ni förstår ni förstår texten. Annars får ni klippa och klistra in det i Google translate.

http://forbesoste.com/wearable-world-labs-demo-days/

Koka majs och bekämpa bananflugor husmorstips från Årnacken

Ursula som gör filmerna brinner för ekonomisk hushållning med mat och råvaror. Hon gillar inte att vi lägger pengar på halvfabrikat. Sedan gillar hon inte att vi kastar en massa mat i soptunnan.

Ursula kalla sig för Tips med Hu(s)mor på Youtube. Hon har gjort tre klipp. Senaste klippet nedan handlar om majs och bekämpande av bananflugor.