Kategoriarkiv: Uncategorized

Går det att skrämma bort getingar

Förrat året använde Uffe en uppblåst papperspåsen som egentligen var avsedd till att kasta matavfall från Nårab för att skrämma bort getingar.

Getingfälla matavfallspåse från Nårab

Fällan fungerade jättebra men när Uffe fick tidningen Allt om trädgård (nr 8 maj 2020) så fanns det en artiket om att man kunde virka ett getingbo. Uffe frågade om jag kunde virka ett getingbo. Först åkte jag till Ica Opdalhs och köpte en plast tråd men den var för hård att virka med så det fick bli hushållsnören av bommull istället. Trodde först att bomullsnöret var för klent. Det tog inte ens en eftermiddag att virka boet.

getingskrämma


Jag har fyllt mitt bo med tidningspaper. Nu hoppas jag att det tar min virkning för ett getingbo. Getingar har revir så jag hoppas att de bygger bo någon annan stans . Hoppas får ett getingfritt fikande på altanen. Ni får gärna lämna en kommentar om hur ni gör med era getingar i kommentarsfältet nedan

Uffe klädde om mina Gutavianska stolar

På mina Gustavianska mahognystolar har klädslen sett anskrämlig ut en längre tid.

Vad behöver man? Jo nytt tyg och en laddad häftpistol

Jag valde tyget Lyrestad blå från Jotex

Detta inlägg innehåller inga affiiatelänkar.

Då man viker in hörnen så började Uffe med att vika upp vänster satte sedan en klammer. Sedan vek han in höger och satte en klammer.

Sist vek han över spetsen som pekar utåt, och slog i en klammer.

Sedan var det bara att lägga tillbaka dynan på stolen. Så här blev resultatet.

Jag köpte flera meter tyg så det blev till bordet också. Akrylatbehandlingen gör duken både praktiskt och tålig. Duken är i 100% bomull.

Silvermosaik i kaklet

Då vi byggde köket ville jag gärna har silvermosaik i kaklet. Jag ville inte ha silver mosaik för det hade blivit too much silver. Det hade även blivit dyrare.

Jag köpte silvermosaik på Kanongatan 157 i Helsingborg. Sedan köpte jag svarta klinkerplattor på K-Rauta. Både mosaiken och klinkerplattorna satt på delningsbara ark. En klinkerplatta var 10×10 om man pockade isär dem.

Silvermosaiken och klinkerplattorna hade olika tjocklek så Uffe fick fylla upp bakom mosaikplattorna. Vi ville inte ha silverplattorna horisontella utan på diagonalen. Det gjorde att Uffe fik kapa en del svarta plattor.

Bänkskivan hette 888 och är inköpt på kvick. Lätt att komma ihåg om man som jag är datanörd

Detta inlägg innehåller inga annonslänkar.

Uffes kökslampa

Uffe hade en vit gammal  vit plåtlampskärm i köket. Den började släppa färgen. Uffe tesade olika ideer. Nedan ser ni en som inte är så lyckad.

Uffe har en del svettstrådgrullar över

Elsa Gunnarssons foto.

Så vi skapade en kökslampa med stomme av svettstråd

 

 

Uffe fixar min osthyvel

Denna osthyvel köpte jag då jag flyttade hemifrån  1981. Den fungerade bra fram till 1989 då jag fick diskmaskin. Skaftet på hyveln gillade inte att jag diskade den i diskmaskinen. Den låg länge i en kökslåda och skräpade. Uffe hittade ett träskaft som passade perfekt till hyveln. Det tog dock ett tag innan han blev färdig att åka till Hjem och fix för att köpa små  borr. Skaftet limmades med snabbepoxy för att det ska bli extra starkt.

 

Så här fin blev osthyveln då den blev klar. Skaftet är gjort utav teak.

Jag kommer att vara rädd om denna osthyvel så den kommer inte hatt hamna i någon diskmaskin. Ikväll får det nog bli ostbricka.