månadsarkiv: september 2014

Vill du delta i BlueSwede Tradings workshop om Elscooter

Jag Elsa har gått en ekurs med Anna Åberg hur man skapar webinar. Jag har inte hittat min affärsidé ännu så jag tänkte hjälpa Uffe med att göra en workshop om Elscooter.

 

elcykel elscooter

Vill ni teckna er för nyhetsbrev fyll i uppgifterna nedan

 

Workshopen om Elscootern kommer vara den 12/10 kl 19.00.

https://plus.google.com/events/cpn54fjkn43umv9g6r6v5hbgk0k?hl=sv&authkey=CNGH1r25mfePBw

<

Bloggen fyller 1 år 26 sept

Om ni undrar vad E-U Utveckling står för så E står för Elsa, U står för Uffe. För över 4 år sedan hade vi en idé till mobilladdarkontakt. På den tiden hade Ericson ett flertal olika laddare beroende på vilken mobil man hade. Nokia var något bättre de hade en laddare som man kunde använda till alla Nokia telefonen. Den laddaren passade inte till Ericson telefonerna. Sedan kan ni tänka hur många andra olika laddare till de andra märkena. Då micro USB laddaren kom var det ju bara att lägga vår idé på hyllan. Micro USB kontakten är fantastisk nu behöver inte familjen ha flera olika laddare utan man klarar sig med en.

Jag behöll hemsidan E-U Utveckling.se. Visste inte egentligen vad jag skulle ha den till. Gjorde om E-U Utveckling HB till enskild firma 2011.

Låste för ett år sedan boken Makers av Chris Anderson.
Adlibris
Jag blev såld på Makers och gör det själv kulturen. Nu har jag bloggat ett helt år på i WordPress och är nöjd med det. Jag började att blogga i One’s one clickinstaller men det var väldigt begränsat med plugin på One’s One clickinstaller så jag bloggade bara ett fåtal inlägg där.

 

 
Jag har gjort en skärmdump på första inlägget i WordPress.

skärmdump första inlägget

Karla Konsthantverk Helsingborg

Jag vet inte var gränsen mellan gör det självare och konsthantverk går. Kan i alla fall inte låta bli och göra ett inlägg om Karla Konsthantverk på Bruksgatan i Helsingborg. Butiken firar i år 10 års jubileum. Det firar de med massor av jubileumsutställare. Bland mina favoriter finns Bente Brosbøl Hansen
keramik och Claes Witting som blåser glas av återvunnet glas. Jag gillar hans blå glas som kommer från Ramlösas vattenflaskor.

Första gången jag hörde talas om Karla Konsthantverk var när vi besökte Galleri Gamla Staden i Landskrona. De berättade att Ingrid som är drivande inom Karla hantveks mor var deras förebild bland konsthandlare. De berättade då att Ingrid även har en butik i sitt hem i Borstahusen. Den butiken heter hos Ingrid. Den butiken har hemsida hosingrid.se Det är en sommarbutik i hennes hem.

Karla säljer genuint konsthantverk i silver, keramik, glas, papper, trä, textil och gummi. De står för nytänkande, färg och form. Det fina med Karla Konsthantverk är att konsthantverkarna som representeras i butiken genom att bemanna den enligt schema. De bjuder in utställare och gäster, vilket gör att utbudet ständigt skiftar. Konsthantverk är ju bra för miljön eftersom det är närproducerat och unikt. Denna sjöhöst har jag fått i födelsedagspresent av Uffe från Karlakonsthantverk

Sjöhäst från Karlakonsthantverk

 

http://www.karlakonsthantverk.se/

Idérummet en del av Give It Forward kulturen

Bli idéskapare

I Idérummet kan du förverkliga idéer tillsammans med andra vilket gör det dubbelt så roligt. Du kan ladda upp din annons och kan på så vis få kontakt med andra idéskapare.

 

Idéklipp

På sidan finns Idea Talks som innehåller Youtubeklipp där kända superentreprenör medverkar. De som förläser är bland annat Johan Staël von Holstein och Gunilla von Platen. En annan flik heter ”video” det är också Youtubeklipp. Jag fastande för ett klipp om nyhetsbrev och  annat  Tanja Parkkila om osynliga jobb.

Det är gratis att registrera dig som medlem på Idérummet. Blir du medlem stödjer du iderummets verksamhet genom att ta ställning till deras nya jämställdhetsidé som heter empowerialism. Idérummets  vision är att öka möjligheter för fler människor. De har inspirietats av romanen Skicka vidare`”Pay it forward” av Catherine Ryan Hyde.

Pay It Forward

Du kan göra skillnad genom att skicka vidare tre goda handlingar. Dessa handlingar skickas vidare och blir en folkrörelse av goda handlingar. Du får som medlem förhandsinformation om inbjudningar, events och möjligheter som Idérummet annars inte sprider.

Iderummet.se 

Robyn robot i Framtidsrummet på Maker mässan i Helsingborg

Då jag besökte Stockholm Maker Faire hade roboten Robyn ståt på näsan så han fungerade inte riktigt som han skulle. Fungerade och uppdaterad briljerade han på Maker mässan under Hx dagarna i Helsingborg.
 
 

 

Det var en fransman som skrev ut första exemplaret av Roboten Robyn. Robyn är skapad i open source. Vilket gör att han hela tiden blir uppdaterad och förbättrad.

Robyns ägare Markus Örngren lyfte på kepsen och visade att Robyn hade  fontanellskarvar då han var ihop löddad från en 3D skrivare.

Visst är han charmig och är under ständig utveckling

Sabina Hugsmile Kramle en fena på återvinningsdesign

Då jag var på Maker mässan i Helsingborg blev jag inspirerad utav Sabina Kramle. Sabina  är en arkitektstuderande tjej som gillar att återvinna saker på ett nytt sätt. Hennes favorit är att skapa saker med ölringar. Hon skapar bälten, örhängen, väskor, hattar, armband och halsband utav använda ölringar. Nedan ser ni en bild på en del av hennes produkter.

 Sabina Hugsmile Kramle makermässa Helsingborg

 

Sabina Kramle har hemsida

http://hugsmile.com/

Hon håller även kurs på ABF ifall det finns platser kvar.

Solsnäckan och Raspberry Jam på Hx Helsingborg

Förra helgen var det Raspberry Jam det har jag tidigare bloggat om i våras på Mindpark Tyvärr var inte ägaren i närheten då jag och Karin skulle testa spelet. Ett jättespännande spel som innehöll Nitendo. Tyvärr fick inte jag och Karin igång spelet.

 

stort nitendo spel

Karin från Solsnäckans bord på Maker mässan

Karin Andersson makers helsingborg

Jag har tidigare bloggar om Karin och Raspberry PI och Geek Girl Meetup. Karin hade byggt ett trafikljus till höger om skärmen och en käft som öppnade och stängde sig som du ser till vänster om skärmen på filmen. Dessa saker har hon byggt med hjälp utav Raspberry PI.

http://www.solsnackan.se/ http://www.raspberryjam.se/

Köp R.a.p.s Rosa Bandet nyckelring till förmån för Cancerfonden.

I helgen var jag på Creativelabs Makersmässa på Södergatan 13 i Helsingborg. De hade under Hx dagarna en Makerweekend. Jag var på besök på fredagen. Där skrev R.a.p.s ut Rosa Bandet nyckelringar. De skriver ut sina Rosa Bandet Nyckelringar då de är ute på mässor. Jag kunde inte låta bli att köpa två stycken. R.a.p.s har fått godkännande att skriva ut Rosa Bandet nyckelringar i 3D  från Cancerfonden.

R.a.p.s Rosa Bandet nyckelring

 

De har planer på att skriva ut blå band där pengarna ska gå till prostata forskning.

R.a.p.s är ett konsultföretag som tillhandahåller industrin i södra Sverige produkter inom CAD, 3D-system, teknikinformationssystem och 3D-Printning.

När de inte är ute på mässor kan du hitta dem på hemsida

http://raps.se/