Karla Konsthantverk Helsingborg

Jag vet inte var gränsen mellan gör det självare och konsthantverk går. Kan i alla fall inte låta bli och göra ett inlägg om Karla Konsthantverk på Bruksgatan i Helsingborg. Butiken firar i år 10 års jubileum. Det firar de med massor av jubileumsutställare. Bland mina favoriter finns Bente Brosbøl Hansen
keramik och Claes Witting som blåser glas av återvunnet glas. Jag gillar hans blå glas som kommer från Ramlösas vattenflaskor.

Första gången jag hörde talas om Karla Konsthantverk var när vi besökte Galleri Gamla Staden i Landskrona. De berättade att Ingrid som är drivande inom Karla hantveks mor var deras förebild bland konsthandlare. De berättade då att Ingrid även har en butik i sitt hem i Borstahusen. Den butiken heter hos Ingrid. Den butiken har hemsida hosingrid.se Det är en sommarbutik i hennes hem.

Karla säljer genuint konsthantverk i silver, keramik, glas, papper, trä, textil och gummi. De står för nytänkande, färg och form. Det fina med Karla Konsthantverk är att konsthantverkarna som representeras i butiken genom att bemanna den enligt schema. De bjuder in utställare och gäster, vilket gör att utbudet ständigt skiftar. Konsthantverk är ju bra för miljön eftersom det är närproducerat och unikt. Denna sjöhöst har jag fått i födelsedagspresent av Uffe från Karlakonsthantverk

Sjöhäst från Karlakonsthantverk

 

http://www.karlakonsthantverk.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.