månadsarkiv: juli 2014

Kenneths spaljéer

Klematis spaljén

För ett par år sedan köpte Kenneths fru Marianne en Södertälje  klematis som först  fick slinga sig på en ståltråd. I år snickrade Kenneth en spalje av armeringsjärn. Han använde sig av 70 mm impregnerade stolpvirke.  Se då fint klematisen redan brett ut sig.

 

Marianne och Kenneths spalje

Mina tomatplantor gillar även att klättra i spaljén.

Blåregns spaljén

Tidigare växte blåregnet längs ett 80 cm  högt staket. Nu när det får möjlighet att klättra upp i spaljen på höjder runt 180 cm har blåregnet utvecklats något enormt.

blåregn spaljén

Längst ner är spaljén lite tätare. Det beror på att Marianne och Kenneth skaffat en valp som heter Turbo. Han tror att gräset är grönare andra sidan staket så de ha satt kompost galler så att han inte kan rymma. Se vad växter kan breda ut sig då de får utrymme.

 

 


Min cirkelsåg en slitvarg

Min Cirkelsåg har sågat det mesta på mitt hus. Vet inte hur många fogsvans inköp den sparat. Det gick även åt några fogsvansar. De for illa då jag sågade bort gipset för att sätta in fönster. Mitt hus är i och för sig inte stort (40 kvm bottenvåning) men det blev en hel del sågande i alla fall. Fotot är tagit tidigt i våras. Nu har buskar och träd blad så man hade inte sett något.

2014-02-13 15.16.51

Jag har bara bytt sågklinga på min cirkelsåg en gång. Då köpte jag en ny klinga på ÖB. Jag köpte sågen på Harald Nyborg. Den kostade 269 kronor.

 

Min cirkelsåg från ovan

cirkelsågen från sidan

 


Mitt nya soltak

Jag har nästan varje år fått köpa nytt parasoll för de har blåst sönder. Min granne Marianne berättade att hennes granne Helen haft segelduk som soltak som Kenneth räddat från att blåsa sönder. Idag berättade Marianne att  Helen köpt ett nytt soltak denna gången från IKEa. Vi kollade på soltaket. Det hette Dyning. Jag surfade in och sökte på soltaket men det var slut på alla varuhusen i Sverige.

Vi körde först till ÖB, personalen sa att hade de soltak så fanns det på fyndavdelningen. Då vi kollade på fyndavdelningen så var det slut. Sedan var vi på Rusta, Harald Nyborg och Clas Ohlson. Harald Nyborg hade ett 5x5x5 men det var för stort. Personalen på Clas Ohlsson hänvisade till Hemtex. Där hittade jag ett 3x3x3 för 66 kronor. Sedan gick vi tillbaka till Clas Ohlsson och köpte krokar och 2 stycken 125 mm båtfrjädrar. Totalsumman 186 kronor. Ikeas soltak Dyning kostade 199 kronor. Så här blev soltaket då det blev klart.

Fika under soltaket

Då soltaket och kaffet var klart kom Jojje Uffes kompis med sin vovve. Vi hann inte mer än slå upp kaffet i muggarna förrän Uffes bror Kennet kom på besök med sin nya MC.

Tyvärr Uffe soltaket blev lite litet så det får bli Dyning från IKEA då det åter finns i lager.

Visst är Lego fantastiskt.

Själv fick jag mitt första Lego i julklapp utav min morbror. Jag fick ha mitt  Lego hos mormor  eftersom jag hade småsyskon. Mormor var noga med att räkna så att alla hundra Legobitarna kom ned i förpackningen. Hon ville inte att mina syskon skulle äta upp dem. Min lillasyster fick ligga på sjukhus för min bror trodde hon svalt en Legobit. Då hade min bror blivit så stor att han också börjat bygga med Lego. Min bror som idag är bonde byggde allt från traktorer, maskiner och väderkvarnar. Brossan skulle säkert vara lycklig då man idag kan skriva ut ”skräddarsydda” Legobitar.

Nu har jag fått barnbarn som också är Legoälskare. De föredrar Duplo i stället för de små Legobitarna. Det är bra så lillasyster Nellie sluppit äta Lego. Lego  behöver inte föreställa något för att vara ett konstverk

Elenis Legobygge

Elenis Legobygge något som ständigt är i förändring.

http://www.lego.com/sv-se/default.aspx

 

BlueSwede Trading har skapat Facebookgrupp

Uffe startade Facebook företagssidan BlueSwede Trading redan den 23 november i fjol men han har inte gått ut och gjort den offentlig förrän nu i sommar. Jag är väl inte opartisk då det gäller BlueSwede Trading då det är pojkvännen som äger företaget. Dock tycker jag det är kul när det sakta men säkert går framåt med företaget. Han gillar att få fler gillare till sin Facebooksida. Så klicka gärna in och gilla.

BlueSwede Trading på Facebook

Bygg- & Bobutiken

Bygg & Butiken säljer byggprodukter från kända varumärken. De sälejr produkter som fönster, dörrar, belysning, golv, verktyg, garderobsskjutdörrar, bodar, stugor, markiser etc. Bygg & Bobutiken arbetar för att göra inköpet lite lättare, lite snabbare men framför allt mycket bättre. Som kund hos Bygg och Bobutiken får du

  • Låga priser
  • Betala när du har mottagit varorna
  • Snabb leverans
  • Bygg- & Produktrådgivning alla vardagar 9-11

Bygg & Bobutiken uppmanar sina kunder att kontakta dem om det är något du anser saknas hos dem som finns på en välsorterad bygghandel. Det är viktigt för dem som byggvaruhus har alla de produkter som du som kund vill ha. Den 20 mars beslutade regeringen om en proposition som öppnar för möjligheten att bygga ett 25 kvadratmeter stort komplementbostadshus för permanentboende utan att behöva söka bygglov, ett så kallat ”Attefallshus”. Regeringen tog beslut i frågan den 4 juni 2014. De nya reglerna börjar gälla den 2 juli 2014. Då jag studerar deras sida så har de en del spännande friggebodar, lekstugor, garage och carportar. Allt verkar vara i friggebods storlek. Ska bli spännande och se när de nya Atterallsbodarna som får vara  på upp till 25 kvm kommer in i sortimentet.

 

Uffes odlingsbädd med fontän

Både Uffe och jag har tröttnat på att kratta hans gård. Uffe har en traktor men den saknar det tillbehör som behövs för att kratta gården. Det rör sig om över hundra kvadratmeter som behövde krattas.

Då Uffe beställde hem marksten så passade han på att även ta hem två pallar block för att göra odlingsbädden. Under tiden han murade upp blocken hittade han en fontän på nätet som var klippt och skuren för odlingsbädden.

http://www.vaxtorpsbetong.se 

 

Uffes val av växter

1 Flikbladig japanlönn Acer palmatum ’Shaina’

1 Japansk blodlönn Acer palmatum ’Atropurpureum’

2 Heucherella ’Yellowstone Falls’

1 rödvariant av ovan som inte hade etikett

2 röda lyckoklöver

3 gräs hade heller ingen etikett

6 Benved Euonymus fortunei ’Emerad Gold’

6 Skuggröna Pachysandra terminalis’

Nu undrar ni ifall detta inte blir lite tätt i planteringen då den växt upp. Speciellt lönnarna kan ta sjöutsikten. Det har jag sagt till Uffe men han svarade att det finns sekatör.

 

 


Kolla Buildors sommarkampanjer

Buildor.se säljer byggvaror och heminredning på nätet. DE har många välkända varumärken i sitt utbud. Eftersom Buildor inte håller något lager gör det att de  möjligheten att sälja kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser.

Då jag surfade till Buildors hemsida fastnade jag för denna carport Gop CarPort Arcadia 5000.

Carport från Builder.se

Den skulle klä min uppfart på Rya Ängaväg. Det finns en billigare variant av carport Gop Carport Vitoria men den är inte lika häftig som Gop CarPort Arcadia.

Buildor har kort leveranstid på 1-3 dagar och de erbjuder fri frakt. De har även en Facebooksida. 

Buildors sommarkampanjer fortsätter. Passa på att ta del av försäljningen redan i dag.

 Liten stabil quadrocopter

Jag själv har aldrig flugit quadrocopter någon gång. Då jag frågade Uffe  ifall han tyckte detta var en nybörjar-quadrocopter?  Då svarade han, att man får nog träna på en lite större variant, som trots allt är lättare att lära sig på.

Jag tycker dock den är charmig. Den flyger bäst inne, eller ute om det inte blåser mer än svag vind. Den har ju ledlampor som visar vilket som är fram och bak, så för den som flugit en del, kan den säkert vara underhållande vid kvälls eller nattflygning!

liten stabil quadrocopter

Lite tekniska fakta

  • Du kan flippa åt alla håll
  • Du kan ställa in 3 olika känslighetslägen på kontrollen: 30%, 50% eller ca 70%. Vilket läge beror på om du är nybörjare eller proffs
  • Den har 2 blå ledlampor framåt och två röda bakåt visar vilket håll man flyger, även när det blivit mörkt.
  • Laddkabel för USB, 4 reservpropellrar medföljer

Den finns i färgerna blått och rött.