månadsarkiv: maj 2015

Har du testat mandala?

Första gången jag hörde talas om mandala var när vi besökte Riff och Lise-Lotte på Gotland. Då hade Lise-Lotte börjat måla Mandala. Hon berättade att Mandala hade en lugnande inverkan på skolbarn. Lise-Lotte köpte färdiga Mandala men jag skrev ut från nätet och testade på mitt barnbarn som var 5 år. Den mandelan som jag skrivit ut var för svår för barnbarnet.

Enligt Wikipedia betyder Mandala cirkel, och i hinduiska och buddistiska ritualer syftar det på en figur som ritas på marken eller målas på ett bord och som symboliserar de kosmiska och himmelska regionerna. Det blir en sorts meditationsfigurer konstruerade av cirklar och former. Klippet nedan visar hur man ritar från grunden.

 

 

Klickar du på länken nedan kommer du till en sida där du kan skriva ut mandelan på skrivare ifall du vill. Du kan också färlägga den online

 

http://www.coloringpages.se/religiosa/mandala/index-1

Skapamer för gör det självaren

Skapamer.se blev 2014 utav Pricerunner utsedd till årets e-handlare i kategorin hobby. Pricerunner låter sina kunder göra en konsumentbedömning efter avslutat köp. Kunden får svara på ett antal frågor efter köpet. Efter en vecka följs undersökningen upp. Kunden får svara på om leveransen kom i tid och hur en eventuell kontakt med kundtjänst upplevts. Alla e-handlare med direktlänkar på Pricerunner sida och som använder PriceRunners konsumentbedömningsprogram har möjlighet att erhålla utmärkelsen.

Är du intresserad utav att se produkterna är du varmt välkommen att besöka deras showroom/lager i Fjälkinge (strax utanför Kristianstad).  Annas kan du beställa varor till det mesta inom pyssel. Är du intressead utav pärlor så finns det 1565 st olika pärlor, stenar och strass med varumärken som Efco, Photo Pearls och Nabbi att välja bland.

Det finns massor av garner att välja mellan både till stickning och vävning. Gillar du att måla så ha Skapamer.se massor av olika sorter färg. Tittar man på deras försäljningstopplista verkar det vara sprayfärg som gäller. De sprayfärgerna som säljer bäst är guld, svart och vitt.

Är du intresserad utav scapbooking så kan du bland annat skapa album, almanackor och anteckningsblock, dekormaterial, design och motivark, die-cut och embossing och knappar.

Är du intresserad utav att skapa smycken så finns det 1565 st olika pärlor, stenar och strass med varumärken som Efco, Photo Pearls och Nabbi. Bland annat glaspärlor, paljetter, plastpärlor, pärlor – övriga och rocaillespärlor – indian beads.

 

Det är bara att surfa in på Skapamer och låta sig inspireras.

Skapamer

Mjöd livets antibiotika elixir av honung

Igår besökte jag Helsingborgs bryggeris 4 års firande. Förutom öl och man fanns det ett mjöd. Nåja de kallar det för elixir. Elixiret är en brygd på honung. Ett glas elixir ska vara väldigt nyttigt då det innehåller 100 000 000 000 stycken mjölksyrabakterier. Det gick att köpa en hel flaska mjöd men jag hade bilen med mig så jag fick en provhutt. Hutten smakade lite väl mycket honung för min smak men den är säkert nyttig.

Historiskt har honungen varit känd för att ha en läkande kraft i tiotusentalsår. Ursprungsbefolkningar jagade  vildbin med risk för sina liv. Redan de gamla grekerna som till exempel Hippokrates  medicinens fader lovordade honung.

Det är bina själva som tillsätter världens största flora av goda mjölksyrabakterier i honungen från sina honungsmagar. I dagens tillverkning går mjölksyrabakterierna förlorade i hanteringen.

 

Exiliret botar kanske inte alla sjukdomar men produkten är ändå unik. Produkten är resultatet av 10 års studier utförda av Alejandra Vásques och Tobias Olofsson vid Lunds Universitet.

 

Elixir honung mjöd

Tyvärr hittar jag inte någon hemsida med svensk text.

http://livingantibiotics.com/

Vill ni veta mer så surfa in och gilla på deras Facebookgrupp. Facebookgruppen är på svenska.

https://www.facebook.com/doctorhoney?fref=ts

Där kan ni klicka på en länk till en simpel signupsida där du kan anmäla dig till deras lanseringen av Living Antibiotics. Då startar de en crowdfunding, även kallat gräsrotsfinansering, där de ber allmänheten; dig, dina vänner, privatpersoner, företag och organisationer om ekonomisk hjälp! Det arrangemanget är redan i morgon kl 12-13 på Mindpark här i Helsingborg.

Med dagens problem med resistent antibiotika kan kanske detta elixir ge eko i världen.

Elenis nalle början till pärlbroderi?

Denna nalle fick jag för ett tag sedan utav mitt barnbarn Eleni. Hon har en mall som hon lägger pärlorna i. Sedan stryker min dotter pärlorna så att de smälter ihop. Sedan tar man naller ur sin mall. Så blir den så här fin.

 

Elenis nalle

 

 

Elises pärlbutik finns i Ekeby. Ring innan du gör ett besök eller varför inte göra ett besök i hennes webbutik.

http://www.elisesparlatelje.se/

Vill du läsa mer om pärlbroderi så finns det två utländska författare som skrivit om Pärlbroderi Heidi Kummli och Sherry Serafini. Efterlyser svensk litteratur om pärlbroderi.

Vår! Dax för radiostyrda flyg båt eller bil från Hobbyking?

Nu har Hobbyking öppnat både ett engelskt och ett europeiskt lager. Du kan betala med Euro. Jag var ute med uffe på ängen då han flög med detta plan i höstas. Här på bilden håller han på att taxa hem planet. Han driver lite med mig genom att han låter planet spurta så att det skulle bli knepigare att fotografera.

 

Uffes flyg

 

Hobbykings mål är att skapa passion, värde och service till lägsta pris.  De utvecklar hela tiden nya modeller.

Jag har tidigare bloggat om Robotar från Hobbyking.

Hobbyking har nog det mesta som styrs av radiokontroll.

Radio Control Planes, Helicopters, Cars, Boats, FPV and Quadcopters – Hobbyking.