månadsarkiv: juli 2015

Uffes tänkarbänk

Uffe kunde ha gjort en sådan  här tänkarbänk.

Istället byggde Uffe en i lärk. Han ville ha en mer liggvänlig bänk! Han började med att lägga två stenar i höjd på tre ställen. Sedan stagar han upp stenarna så  att det blir 3 stenar högt totalt. Den tredje stenen ligger inbyggd i bänken, och fungerar som extra tyngd, så att den blir stabilare.

Se bilden nedan.

 

uffes bänk

Stenarna kommer från Våxtorps Betong Sedan lägger han på toppbrädorna.

Uffe skruvar på sin bänk

Då Uffe fått arbetslust finns det inget som stoppar honom. Ni ser på skuggorna på bilden att det är kväll när ha skruvar i toppbrädorna på tänkarbänken. Förr oljade Uffe lärkbrädorna. Det har han nu slutat med för han gillar den grå färgen som blir då man inte oljar dem.

Uffe vilar på sin tankebänk

 

Nu är tänkarbänken färdig. Då passar Uffe på att vila innan det är dags att lägga 80 kvadratmeter plattor innan sommaren är över. Kanske att Uffe tillverkar en tänkarstol nästa sommar.

Veteranteknisk helg på Zackows gård

Förra helgen var vi på Veteranteknisk helg på Zackows gård. Där hade de som nyhet för året veterantraktorpulling. Uffe åkte inte dit för traktorpullingen utan för att han är tokig i tennkulemotorer.

Det gick att köpa korv med bröd men vi köpte kaffe och fika på mormors vis, bulle, sockerkaka och en småkaka. Sedan gick vi en runda på området.

 

 

Lokomobil zackows gård

 

De körde runt med denna lokomobil på området. Lokomobilen vissalde och stånkade.

vad är detta?

 

Vad är detta? Uffe vet inte vad det är

 

Den 19-20/9 i år arrangerar de ”Lantliv på farfars tid”

http://www.zackowsgard.se/

Uffes nya pergola i lärk

Nu har Uffe varit i snickar tagen igen. Som vanligt håller han sig till träslaget lärk. Lärk som han köper från Jan Lindgren.

Uffe använde sig inte av någon ritning för då Uffe bygger finns ritningarna bara i hans huvud. Han fortsatte pergolabygget från vindskyddet till grillen. Det syn på bilderna att lärk grånar. Det gula är lärkträ som byggts i år.

förstadie till Uffes pergola

 

uffe börjar med pergolan

 

Uffes lärkgång

 

Uffes odlingsbädd i lärk

Nu får till och med växterna i odlingsbädden vatten. Han kom försent på att han kunde ha byggt in en sprinkler anläggning i bädden. Det hade ju varit väldigt praktiskt. Nu väntar vi bara på värmen så att det blir fart på växterna. Han har lagt duk och tidningspapper i botten på odlingsbädden

 

 

Uffes odlingsbädd från norr

 

Tyvärr blir det lite problem med fotograferingen för det blir motljus för jag står på skuggsidan av tomten och fotograferar pergolan.

 

 

Nu finns Pebble klockan på coolstuff

Jag var på ”Mitt företag”s event i våras. Där föreläste ägarinnan till Coolstuff. Hon hade startat företaget under studietiden tillsammans med sin man. De har nu fått ett begrändat erbjudande, de 170 första Pebble Time klockorna levereras i Kickstarter-lådan från Pebbles rekordkampanj.

Vad kan klockan?

Förutom att visa tiden så synkar med din smartphone, ger dig notifikationer direkt på klockans display (sms/samtal/mejl/med mera) och är kompatibel med över 6500 appar. Klockan har mikrofon så du kan svara på sms och mail med din röst. Klockskärmen behöver intemaktiveras utan är alltid på, trots det har Pebble Time 7 dagars batteritid. Klockan har ett skal som inte ens är 1 centimeter tjockt.

Klockan finansierades ursprungligen på crowdfundingssidan Kickstarter. Det kom in över över 160 miljoner kronor till projektet.

Pebble klockan

Pebbles klockan har hyllats av Forbes som skriver att den fullkomligen spöar Apples motsvarighet.

Dax att byta klocka?