månadsarkiv: oktober 2013

Mitt nya visitkort

I torsdags kom mina nya visitkort. Tidigare har jag beställt på Vistaprint men de lusar ner mailboxen men mail. Då man beställde från dem gällde det att se upp så att allt var rätt i kryssat annars kunde man få 1500 stycken.

Jag surfade runt och hittade PrintonDirekt. Gillade detta visitkortet

Mitt nya visitkort PrintonDirekt kycklin

 

Vem kom först hönan eller ägget?

Jag tycker visitkortet passar bra för makerskulturen.  Det ger inspiration till att kläcka idéer. Det enda som jag nu i efterhand ångar är att jag kunde gjort tryck på baksidan. Är det någon som har en idé om vad jag kan göra på baksidan får gärna skriva en kommentar nedan.
Visitkort och andra trycksaker online

Även Visitkort.se erbjuder visitkort

 

Vi bjuder dig på 200kr att handla för. Välj bland visitkort, rollups, kuvert, dekaler och andra trycksaker till ditt företag.

 


Nu kan du rita dina plastfigurer i Sketchup och printa ut

Rita i Sketchup

För många år sedan provade jag på att rita i Auotcad. Denna bästa knappen i det programmet var ångra. Jag har länge velat ha tid över att lära mig rita 3D i Sketchup. Sketchup används bland annat av arkitekter, designer, byggare och ingenjörer. Sketchup ägs av Google.

Du kan ladda ner Sketchup gratis på

http://www.sketchup.com/

 Demofilm finns på denna länk

http://www.sketchup.com/learn

Konsoller till fönsterkarmarna

Jag behövde något att hänga upp mina vita fönsterkarmar på. Då tillverkade Uffe ett gäng av dessa konsoller

 

konsoller till fönsterkarmar

 


 

Crowding.se

Crowding.se är en social plattform för innovation. Jag har börjat följa Crowdings.se podcast som sänds varje vecka. Podcasten  finns på

http://blog.crowding.se/#Contact

 

Hemsidan är på engelska men podcasten sänds på svenska.

Nu i oktober ordnas Open innovationday den 25/10 i Lund, 29/10 Helsingborg och den 31/10 i Stockholm.


https://crowding.se/

Följ Crowding på Facebook

https://www.facebook.com/UseCrowding?fref=ts

Snögubbar

Svarvade snögubbar

För sju år sedan hade jag friår. Uffe hade just köpt en svarv till företaget. Jag frågade om han kunde svarva en snögubbe i svarven. Han tyckte snögubbe var en perfekt figur för att lära sig använda svarven.


Han gjorde både snögubbar av trä och metall.

RIMG0038

Vi testade att borra hål på toppen så att det blev en ljusstake

Ljusstake snögubbe

Snögubbarna har blivit barnbarnets favorit hon räknar dem varje gång hon är på besök.

 

Grillbordet

Då Uffe gjort klart min uteplats fick han lärkträ över. Då snickrade han till detta grillbord. Gissa vem som är grillkocken i familjen?

Grillbord
Svar: Uffe ifall han har tid. Annars rycker jag in.

 


Makers kulturen på Webbdagarna i Göteborg

Tyvärr hade jag inte möjlighet att åka upp till Webbdagarna i Göteborg men jag har hittat ett jätte intressant klipp med Darja Isaksson. Hon brinner verkligen för makerkulturen.

Ni kan  läsa mer om webbdagarna i Göteborg på

http://internetworld.idg.se/2.24696/1.525243/maker-rorelsen-visar-vagen-till-framtiden

Den 24 oktober är det webbdagar i Malmö

http://www.webbdagarna.se/malmo-2013

Rosa silvertejp

Kan allt lagas med silvertejp?

Enligt min åsikt så kastar jag inte en sak som går att laga med silvertejp. Nu finns det ju på Lantmännen i Drakabygget Rosa silver tejp. Spännande att testa.

Hittade denna talande bild om silvertejp på Facebook.

Var på en föreläsning på Ship. Där berättades att det fanns en idé om att ta sig över Öresund med en farkost av silvertejp. Skulle nu farkosten vara rosa så höjer det säkert trevnaden få oss som har sundutsikt. Samtidigt så stödjer de ju Cancerfonden. Lät krångligt att dra igång en egen insamling till Cancerfonden så varför inte klicka på länken nedan och skaffa er mer info.

http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/

Jag fick postlådanprecis som jag ville

Jag och Uffe gillar sno idéer och göra till det bättre. Då jag var liten hade vi en vit postlåda som min morfar snickrat ihop. Det praktiska med den lådan var att det fanns en hästsko som tyngde ner locket så att det inte kom fukt i postlådan. Locket kunde inte blåsa upp så att posten eller dagstidningarna blev blöta.

Jag förklarade för Uffe hur jag ville ha lådan. Sedan snickrade han ihop lådan. Äldre smeder lärde sig att göra hästskor. Det har inte Uffe lärt sig så ha fick en hästsko av Jimmy istället.

Sedan målade jag postlådan vit. Vi hjälptes åt att hänga upp den på friggeboden. Tycker att folk har så trista köpta postlådor i dagens läge. Kul att göra saker själv och man blir så himla stolt.

IMG_20130925_144443