Bonderöven har gett ut en bok

För mig är Bonderöven gör det självarnas, gör det självare. Han bangar inte för att göra sitt eget öl. Han bygger sitt eget hus på gamla hantverkstraditioner så att han ska slipper giftiga ämnen som kan ge  obehagliga överraskningar i framtiden.

Bonderöven sprider bondromatik  men samtidigt så tar han upp gamla bortglömda lantbrukstraditioner som nästan glömts bort. Jag minns när han stod i sitt höga rågfält. Rågen var nästan lika hög som Bonderöven och vad man kan se på TV så är han ganska lång. Det var länge sedan jag såg så hög råg. Jag tror inte rågen idag är genmanipulerad utan den har genom utval blivit kortare. Jag gillar bonderöven ändå fast jag  har en bror som är mjölkbonde och sliter hårt och måste hela tiden. Det gäller hela tiden att skapa en större kobesättning för att få det att gå runt. Hans son Edvin vill ta över gården men såg på Facebook att han sneglat på ett alternativ att tjäna pengar på vid sidan om jordbruket. Jag har publicerat ett gästinlägg på en av mina andra bloggar som Edvin skrivit. Det inlägget handlade om mjölkkor.

Jag vet att bonderöven egentligen heter  Frank Ladegaard Erichsen. Själv tycker jag inte det ser lika häftigt ut på pränt att skriva Frank som Bonderöven. På SVT heter Bonderöven  ”100% bonde” inte särskilt spännande namn. Hans bok heter ”Det enkle liv – flere skridt på vejen mod selvforsyning”. Boken är på danska

Det enkle liv – flere skridt på vejen mod selvforsyning

Att han  är populär ser man inte minst på Facebook. Där har han över 220000 gillare.

Ni får ursäkta att bonderöven inte blir stavad med danskt Ö. Jag vet inte hur man skapar danskt Ö.

 


En reaktion på “Bonderöven har gett ut en bok

  1. Pingback: De mest lästa blogginläggen på E-U Utveckling - E-U Utveckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.