Fågelbads plantering hos Uffe

Uffe har två fågelbad. Vi har aldrig sett någon fågel bada i dessa fågelbad. De flesta fåglarna badar i näckrosbaljan. Skatorna badar mest

fågelbad bland näckrosor i zinkbalja

Uffe har fått ett fågelbad av sin mor och ett av sin svägerska. Vi har aldrig sett några fåglar bade i dessa fågelbad. Det var så varmt jag orkade inte göra något i trädgården så jag åkte ner till Örkelljunga och handlade taklök till fågelbaden.

Det lilla fågelbadet

I det lilla fågelbadet som har fått läckage så planterar jag växter som tål torka. Tycket att taklök passar bra

Lilla fågelbadet i betong
Fågelbad betong

Stora fågelbadet

Det stora fågelbadet har inte något läckage men det är skålformat så jorden torkar snabbt ut. Jag valde murgröna och taklök till detta fågelbad. Tyvärr har fågelbadet vält en gång så att fågeln har brutits av. Uffe har lovat mig att laga fågeln. Jag håller på att fundera på vad jag ska plantera i översta skålen som är väldigt grund. Ni får gärna lämna kommentar med förslag nedan. Fågelbadet är gjort utav gjutjärn.

fågelbad gjutjärn
Fågelbad gjutjärn

Vattenhål för insekter

Mor ställde ut plåtar med vatten då det växte majs utanför deras gård till insekterna. Farfar hällde vatten i de torra vattenpöls hålen för att släcka svalornas törst. Uffe hade låtit detta insektskar sjunka för långt ner i gräsmattan. Igår grävde jag upp det och flyttade på det. Sedan fyllde jag det med vatten. Du kan läsa mer hur du kan ge bin och inskert vatten en torr sommar https://www.land.se/tradgard/5-satt-att-bjuda-ett-torstigt-bi-pa-vatten/

vatten skål för att insekter ska kunna dricka
Vattenskål för bin och insekter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.