månadsarkiv: maj 2020

Går det att skrämma bort getingar

Förrat året använde Uffe en uppblåst papperspåsen som egentligen var avsedd till att kasta matavfall från Nårab för att skrämma bort getingar.

Getingfälla matavfallspåse från Nårab

Fällan fungerade jättebra men när Uffe fick tidningen Allt om trädgård (nr 8 maj 2020) så fanns det en artiket om att man kunde virka ett getingbo. Uffe frågade om jag kunde virka ett getingbo. Först åkte jag till Ica Opdalhs och köpte en plast tråd men den var för hård att virka med så det fick bli hushållsnören av bommull istället. Trodde först att bomullsnöret var för klent. Det tog inte ens en eftermiddag att virka boet.

getingskrämma


Jag har fyllt mitt bo med tidningspaper. Nu hoppas jag att det tar min virkning för ett getingbo. Getingar har revir så jag hoppas att de bygger bo någon annan stans . Hoppas får ett getingfritt fikande på altanen. Ni får gärna lämna en kommentar om hur ni gör med era getingar i kommentarsfältet nedan

Uffe klädde om mina Gutavianska stolar

På mina Gustavianska mahognystolar har klädslen sett anskrämlig ut en längre tid.

Vad behöver man? Jo nytt tyg och en laddad häftpistol

Jag valde tyget Lyrestad blå från Jotex

Detta inlägg innehåller inga affiiatelänkar.

Då man viker in hörnen så började Uffe med att vika upp vänster satte sedan en klammer. Sedan vek han in höger och satte en klammer.

Sist vek han över spetsen som pekar utåt, och slog i en klammer.

Sedan var det bara att lägga tillbaka dynan på stolen. Så här blev resultatet.

Jag köpte flera meter tyg så det blev till bordet också. Akrylatbehandlingen gör duken både praktiskt och tålig. Duken är i 100% bomull.