månadsarkiv: april 2015

Ska vi ersättas av robotar?

Jag följer Motiation.ses nyhetbrev med intresse. De hade en artikel som handlade om robotar. Det diskuterades mycket om att robotar skulle ta över på 1960-talet. På 1970 och 1980-talet kom robotarna i skymundan. Nu har robotarna utvecklat tack vare data teknik. Så nu har  diskussionen om vad robotar kan göra åter kommit igång. Mentor online skriver att robotiseringen är på gång.

http://www.motivation.se

Robot 2 Oslo Maker Faire 2024

Etsy för gör det självare och konsthantverkare

Etsy är en världsomspännande handelsplats för gör det självare och konsthantverkare. Är du konsthantverkare kan du öppna butik på Etsy och sälja dina produkter. Etsys affärsmodell bygger på delad succé. Etsy tjänar pengar när det sker en försäljning av din produkt på  Etsys hemsida. Vill du starta försäljning på Esty kan du läsa igenom deras guidlines för att se ifall dina produkter passar i Etsy. Det kostar bara US $ 0.20 att sätta upp din globala business.

Jag sökte på ”made in Sweden” och fick ett resultat på över 2800 produkter. Då man kommer till sidan kan man klicka att man vill ha priset i svenska kronor. Jag sökte sedan på bara Swedish och fick över 22000 träffar. Så det finns en hel del produkter för den som är intresserad utav att till exempel köpa konsthantverk och vintageprodukter.

Numera finns även Esty på amerikanska börsen.


Etzy.com

Byggahus.se

Byggahus.se är den största siten för den som bygger och renoverar hus. Det är en beroende portal som står på konsumentens sida. Sidan startades redan 2001. Jag hittar inte något namn som ligger bakom denna informativa hemsida.

De har bland annat gjort en prisjämförelse av byggvaruhusen. Det kan ni läsa mera om på https://www.byggahus.se/bygga/jamforelse-byggvaruhus-natet-2015

Byggahus var en av siterna i Internetworlds topp 100 lista 2015. De har ett aktivt forum. Byggahus.se har både nyhetsbrev och Facebooksida.

https://www.byggahus.se/

Trendenser som inspirierar

Jag har ett tag följt Frida Ramstedts blogg Trendenser. Hennes blogg firar till hösten 10 års jubileum. Hon driver bloggen på heltid. Bloggen har över 165000 unika besökare i månaden. Så många läsare har nog inte inredningstidningarna.

Bloggen är bland de äldsta i Sverige i  inrednings och design genren. Frida skriver om allt från Ikea till Svenssons i Lammhult.

 

Frida har med sin blogg vunnit en hel del priser, Beautiful Business Awards 2012, vinnare av Aftonbladets Stora Bloggpris 2008, finalist i MyMission 2009, nominerad i Veckorevyn BlogAwards 2009 och Stora Bloggpriset 2009

Då det gäller DIY föll jag för en blomkruka. Blomkrukan är enkel att göra. Allt som behövs är en vit blomkruka och svart tuschpenna. Sedan ritar man ögon och mun på krukan. Kan det bli enklare?

http://trendenser.se/2015/february/diy-kruka-till-barnrummet.html

Jag tycker krukan är jätte charmig