månadsarkiv: december 2014

Vika en gran till bordsdukningen

Idén till detta blogginlägg fick jag då jag skulle tacka för en present från en engelsk Facebookkompis. Hennes pojkvänn hade delat servettvikningen på hennes sida. Jag har inte lyckats bädda in klippet om hur man viker en julgran. Klippet verkar endast skapat för Facebook.

Klippet var publiserat i Facebookgruppen Instrutables. Där hittar du förslag på många andra gör det själv idéer.

Så här blev min gran. Hade tyvärr inga gröna servetter hemma. Granen i klippet är mycket finare.

vika servett gran

Vill ni se klippet eller få fler idéer så surfa till

https://www.facebook.com/video.php?v=10152961476446913&set=vb.37681991912&type=2&theater

Utbildning för föreningars eldsjälar

Jag vet att många DIY och gör det självare är engagerade i föreningar. Nu finns det en utbildning för eldsjälar i föreningar. Lisa Moraeus en avlägsen släkting till Kalle  träffade då jag var på DI Live i Stockholm i våras.

Lisa berättade då att hon höll på att skapa en utbildning för de som är engagerade i föreningar. Nu är Lisa skapat de olika utbildningarna. Hon erbjuder bland annat föreläsningar och workshops (hel eller halvdag).

För tillfället har Lisa julrea om tjänsterna beställs och faktureras under december 2014. Kurserna kommer att genomföras 2015.

 E-kurs

E-kursen ”En styrelse som gör skillnad”  lanseras i februari 2015. Vill du få en påminnelse per e-post när e-kursen lanseras så kan du surfa in på Lisas hemsida

http://www.lisamoraeus.se/e-kurser/

// ]]>

Kennets konst-art

Denna gången skriver jag inte objektivt för jag skriver om min svåger Kennet Jarmo. Han målar tavlor. Miniatyren  nedan fick jag på min födelsedag. Han har även minatyrer med julmotiv.

 

miniatyr målad av Kennet Jarmo

 

Denna tavla köpte jag av Kennet för några år sedan då han hade utställning på Wideröra.  Kennet har ställt ut sin konst bland annat i Danmark och Knäred.

Han målar vanligen olja på duk eller på pannå. Det går även att köpa canvastryck av Kennet. Vill ni se mer av Kennets konst surfa in på

http://konst-art.net/

Bygga robot från Hobbyking?

Robotar

Tidigare skrev jag mycket om robotar. Hittade faktiskt robotar på Hobbyking. De säljer både Arduino och färdiga modeller som liknar dotterns transformers. Har inte provat bygga någon Arduino ännu. Kanske man ska börja med en sådan innan man ger sig på flyg. Fast Uffe började på flyg direkt. De fösta planen byggde hans far. Perfekt, hans far gillade bygga och Uffe flyga. Sedan jordade visst Uffe för många flygplan så han fick själv börja bygga.

3D skrivare

Ett annat favorit ämne som jag bloggade om för ett  år sedan var 3D skrivare eller som det heter på engelska 3D printer. Hobbyking har delar till 3D skrivare. De har även filament  så heter plasttråden som man skriver ut med.

 

Hobbyking