Går det att skrämma bort getingar

Förrat året använde Uffe en uppblåst papperspåsen som egentligen var avsedd till att kasta matavfall från Nårab för att skrämma bort getingar.

Getingfälla matavfallspåse från Nårab

Fällan fungerade jättebra men när Uffe fick tidningen Allt om trädgård (nr 8 maj 2020) så fanns det en artiket om att man kunde virka ett getingbo. Uffe frågade om jag kunde virka ett getingbo. Först åkte jag till Ica Opdalhs och köpte en plast tråd men den var för hård att virka med så det fick bli hushållsnören av bommull istället. Trodde först att bomullsnöret var för klent. Det tog inte ens en eftermiddag att virka boet.

getingskrämma


Jag har fyllt mitt bo med tidningspaper. Nu hoppas jag att det tar min virkning för ett getingbo. Getingar har revir så jag hoppas att de bygger bo någon annan stans . Hoppas får ett getingfritt fikande på altanen. Ni får gärna lämna en kommentar om hur ni gör med era getingar i kommentarsfältet nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.