månadsarkiv: september 2013

Det blev både vas och tratt av en vinflaska

 

Vi brukar ha grillkvällar varje sommar med Uffes barn och kompisar. Vi fick stora härliga solrosor som matchade vaxduken. Det behövdes en vas till blommorna så Uffe kapade med en vinkelslip till en blå vinflaska av märket Läckö vin.
Vas av Läckövinflaska

 

 

Som bonus fick han denna tratt
RIMG0237

 

Tyvärr så blåste flaskan omkull på grund av tyngdpunkten men Uffe har fler blå flaskor att kapa av. Det är inte omöjligt att han tillverkar fler vaser för Uffe gillar flaskans blå färg. Fann inte Läckö vin då jag Googlade så tyvärr så kan vi nog inte köpa fler flaskor utav detta vin. Läckö vin var gott till lutfisken men smakade bläää till prinskorven.

Provade Oneclick installer på One är tillbaka och bloggar wordpress

Inläggen nedan har tidigare varit publiserade i bloggformatet Oneclick installer men jag tyckte det formatet hade sina begränsningar. Jag kunde inte välja vilka pluggin som helst. De hade mindre än 10 pluggin att välja  på One.

Jag har lyckats rädda texten till de tidigare publiserade inläggen och det verkar som bilderna till inläggen inte heller har försvunnit.

Istället använder jag ett gratis WordPress tema. Skulle jag få ett bättre flyt kanske jag graderar upp mig med en betalvarant.
  

Phonebloks idéen om att anpassa mobilen efter behov

Varför måste man kasta bort mobilen?

Det kommer hela tiden nya mobila nyheter så mobilen har blivit en slit och släng vara. Inte alls bra för miljön. Phonebloks idé bygger på att man anpassar och bygger om mobilen efter behov. Den vill ha schyst kamera kan få det den som hellre vi ha stor text på skärmen kan priorietera det. Går skärmen sönder så ska det gå lätt att laga. Idag är det ju en katastrof ifall glaset på mobilen går sönder. Det är ju inte ens lönt att laga.

 

http://phonebloks.com

Stuprörskonst

Denna bild hittade jag på Facebook. Blev tvungen att gå med i gruppen då jag såg bilden. Gruppen har Facebookadress

https://www.facebook.com/pages/N%C3%A4r-man-slutar-leka-%C3%A4r-man-inte-vuxen-d%C3%A5-%C3%A4r-man-d%C3%B6d/209160249949

stuprör

Tyvärr får man inte reda på vem som ligger bakom denna skapelse.

Jag trodde Nina Jansdotter hade flest i sina grupper men denna grupp är den största svenska grupp som jag stött på än så länge. Den heter ”När man slutar leka är man inte vuxen, då är man död!”

Så sant så sant

Skriva ut pizza! Det blir mums tror Uffe

Vad kan en pizzaskrivare kosta?

Kommer skrivaren kunna skriva ut annan mat? Postens ”Uppslaget” som skriver om ”Hem och elektronik nr 50” ( Uppslaget är det blad som viks om reklamen) denna vecka skriver de om att skriva ut Pizza.

Postens artikel om att skriva ut pizza

 

Uffe gillar pizza och ser framemot att få en utskriven pizza. Själva är jag mera skeptisk. Jag tillhör den kategori som gillar äkta vara och vill inte ha några tillsatser i pizzan. Är rädd för att de tillsätter okända ämnen för att förenkla för skrivaren.
  

Chris Anderson har i boken Makers skrivit om visionen att kunna skriva ut pizza i framtiden.

 

Det blev om Maker och Gör det själv kulturen som sidan kommer att handla om i framtiden

Makerkulturen

Sveriges motsvarighet till makerkuturen finns välutvecklat i Småland. En riktig maker gör att själv. Jag lever med en Maker. Han är varken rädd för att jobba med trä eller metall.

Då han fick lärkträ över skojade jag med Uffe och undrade ifall han skulle göra fågelholkar till barnbarnen (han hade inga barnbarn då men nu är det på väg) ? Istället skapade han denna baginbox som finns i ett enda exemplar. Den står inne på vintern så den har inte svartnat ännu.

Uffes baginbox av lärk

 

Det hade varken blivit fågelholkar eller baginboxställ idag för nu har han braskamin i villan så nu skapar brädstumpar värme istället.

Jag har som mål att producera två blogginlägg i veckan. Nu i början hade jag tänkt lägga upp nya blogginlägg på onsdagar och lördagar.
  

Det saknas fortfarande 3D skrivare på Ship i Helsingborg

Någon som är intresserad utav affärsidéen med 3D skrivare på Ship?

 

I onsdags satt jag på Ships trappa och lyssnade på en jätte intressant föreläsning om Google. Det var Karsten Deppert som höll i föreläsningen. Innan föreläsningen började frågade jag Karsten ifall det löst sig med 3D skrivare efter att Martin Wingren skrivit en artikel i lokaltidningen. Tyvärr har ingen nappat på affärsidéen ännu.

Tidigare har lunchföreläsningarna spelats en så man har haft möjlighet att se föreläsningen i efterhand. Karsten Depperts föreläsning spelades inte in, synd. Mer om kommande föreläsningar kan man läsa på

http://shiphelsingborg.se/think-tank/

 

 

Opps! Där försvann hemsida då jag installerade one clickinstaller

Hur kan bara en hemsida försvinna?

Det är hur enkelt som helst. Jag installerade One clickinstaller då jag var inloggad på One. Nu ska ni inte vara ledsna för det för det var ingen tjusig hemsida jag hade. Det är nog dags att göra en total makeover. Vad vill ni läsa om på denna sida?


 

Under tiden som jag bygger om kan ni kolla på mina andra bloggar

http://blogg.tjanapengarpanatet.se/

http://blogg.semmester.se/