månadsarkiv: mars 2014

Hoddan har äntligen kommit upp i Cyberrymden

Idag och några söndagar framåt kommer jag att publicera några sidor som aldrig ut på nätet. Sidorna handlar om då vi byggde huset Hoddan. Jag hade gjorde sidorna 2005. Jocke som jobbade i vakten på Kemira hjälpte mig med det sista så att det var bara att transportera upp filerna med ett FTP program. Jag hade filerna sparade på ett USB. Då jag skulle ladda upp filerna var de raderade. Vad som fanns på USB var Uffes flickor som gjort selfie i med min reflesväst som jag fått på jobbet. Här är min första selfie i samma reflexväst

Selfie i reflexväst

Välkommen till Hoddans hemsida!

Ryaområdet kopiera

Så här såg området ut innan vi börjarde

bygga på Hoddetomten.

ubbesgrävare

Ubbe kom med sin grävare ”Bigfoot”

en sommarkväll för att gräva ut källare.

Ubbe kör för Sydschakt i Helsingborg.

Det finns fler bilder på han och

grävaren där.

grop

Denna bild blev visst lite mörk. Det fanns

mer byggavfall en vad vi trodde i gropen

för områder var tidigare en tipp för

byggavfall.

grund

 

Kenth Nilsson Byggnads AB iordnings-

ställde grunden.

Kenneth våran granne är också

grävmaskinist han kör för

T. Sandbergs Schakt & Planering

som också är med i Sydschakt.

Han hjälpte oss men att bl a fylla

igen dränering.

Hodde skellet sett från öster

Hodde skelletet sett från väster

041121 Grill Rya 01

Äntligen tak och middagen serverad

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Kolla in klippen från Webcoast 2014

Helgen den 13-14 mars pågick Webcoast 2014. Tyvärr hade jag inte möjlighet att åka till Göteborg den helgen. Det var fjärde året som Wecoast arrangerades.

WebCoast är en konferens för dig som vill träffa likasinnande personer, som arbetar, leker eller umgås på webben. Träffem gär det möjligt att ta del av såväl breda som djupa diskussioner om trender inom digital kommunikation. Det är en konferens som ger dig ett stort nätverk.

Webcoast är en unconference vilket betyder att det är en deltagarstyrd demokratisk form av konferens. Finns det luckor i deras kalender nästa år så har du också möjlighet att vara talare. I ett av Bambuserklippen så berättar de hur de söker sponsorer till Webcoast. Webcoast har hemsida

http://www.webcoast.se/

Missade ni också Webcoast så kan ni surfa in och se klipp på

http://bambuser.com/v/4440668

Mitt runda fönster

Jag och Uffe satt en kväll då det inte var så bra TV program och funderade på vad vi kunde göra i stället. ¨Vi höll på att bygga huset och jag satt och spånade om att jag ville ha ett fönster mellan vardagsrum och kök.

Uffe slig en spik iväggen och började rita cirklar. Jag fick välja vilken cirkel som var lagom. Sen tog Uffe fram cirkelsågen och sågade ut ett hål.

Sen fick jag fick köra till Ljungby och köpa ett runt fönster. Det fanns inte runda fönster närmare.

Mitt runda fönster

3D-pennan 3Doodler

Läste i Metro  5 mars http://www.metro.se/teknik/test-3doodler/EVHncd!h7mohwZvVxXp6/ en artikel om 3D pennan. Nu finns 3D pennan på Coolstuff

 

  

 

Farfar tillverkade kossor

Alla mina syskon och kusiner har fått en ko utav farfar. Vet ej ifall han gav bort kosssor till någon annan.  Stommen är gjord av trä. Svansen är gammaldags plastad tvättlina som han sedan målat. Tyvärr har min ko brutna horn men de sa att hornen var gjorda utav tuppsporrar. Försökte fotografera kossan inne men det fungerade inte med svart eller vit bakgrund så nu när det blev fint väder gjorde jag ett kosläpp. Alltså ställe ut kossan i gröngräset och fotograferade henne. Kossan gjorde sig mycket bättre på gröngräset.

farfar tillverkade kossor

Nu ska jag ge min kossa till barnbarnet.

CoderDojo

Vad är CoderDojo?

CoderDojo startade på Irland och är i dag en rörelse som finns i flera länder.Det är en rörelse som lär barn och ungdomar att programmera. Det är gratis att komma till CoderDojo Helsingborg. Du kan få lära dig att programmera, göra appar, spel och hemsidor. Det krävs inga programmeringskunskaper och  är öppet för alla mellan 7 och 17 år. Är du under 12 år måste någon av dina föräldrar följa med dig till CoderDojo.

De flesta ledarna jobbar som programmerare och ställer upp ideellt på sin fritid. CoderDojo håller till på Bregatan 11 (tidigare Ship) i Helsingborg

http://www.creativelab.nu/coderdojo/

 

Det pågår under våren Coderdojo på Foo Café i Malmö fast sidan inte är uppdaterad

http://malmo.coderdojo.se/

Sälj din uppfinning hos SmartaSaker

Vi är många som har en idé, men liksom inte blir färdiga att verkställa den. Nu ger SmartaSaker möjlighet att få din produkt ut på marknaden. Maila en presentation av din produkt eller en länk till din hemsida, så granskar SmartaSaker den och återkommer sedan med besked. SmartaSaker vill ge innovatörer och uppfinnare en marknadsplats för att nå ut med sina smarta prylar. Har du en smart och kul produkt som du vill att fler ska ha tillgång till, så hjälper SmartaSaker till med försäljningen. De använder sig av  kommissionsförsäljning. Vilket innebär att du ser till att de har ett lager av varor som du fortfarande äger, hos dem. De säljer, distribuerar och gör PR & reklam för din produkt. Med jämna mellanrum görs avräkningar och du fakturerar du dem för försäljningen.

 

Du blir kanske en uppfinnare som uppfinner något liknande Brelock

http://www.smartasaker.se/salj-hos-oss

SmartaSaker har en blogg som utser månadens innovatör

http://manadensinnovator.wordpress.com/

Vill du hellre beställa prylar så finns det mesta i presentväg till hemmet, trädgård, resan, fritid med mera.

SmartaSaker