månadsarkiv: november 2014

Saras kruka

Denna kruka målade Sara då hon bodde hemma.

Saras kruka

 

Hon köpte färg och terrakottakrukor på Ikea som hon sedan målade. Jag har inte blommor i krukan. Istället står krukan i badrumsskåpet fylld med tops. Det finns kanske andra användnings områden. Ni får gärna kommentera nedan.

Internetdagarna sänder live 24-25/11 2014

Har du inte möjlighet att närvara på Internetdagarna den 24 och 25 november i Stockholm så har du möjlighet att följa en del talare genom live sändningar över internet. Besöker du internetdagarna live så väljer du själv vilket event du är mest intresserad utav. Sedan följer du det eventet under dagen. Det kostar 1000 kronor + moms att deltar. Deltar du två dagar så blir det 2000 kr + moms. Då ingår förutom själva eventet även keynote-sessioner med talare i världsklass, lunch och gemensamt mingel efter båda konferensdagarna. På Stockholm Waterfront inleder Wikipedias grundare Jimmy Wales på måndag morgon klockan 9.

Arrangör är bland annat .SE – Stiftelsen för internetinfrastruktur.

http://internetdagarna.se/nyheter/livesandningar/

 

Morfar svarvade gungstolar

Denna gungstol fick jag av min morfar då jag var liten. Min bror Anders fick en likadan Han hann aldrig göra någon till min syster Kristina. Far beställde en gungstol utav en annan tillverkare till henne.

Morfar svarvade gungstolar

 

Morfar var byggmästare och möbelsnickare innan han blev bonde. Gungstolen är svarvad med en trampsvarv på den gården som jag växt upp på.

IMG_20141108_100004

Morfar hade gårdens bästa utsikt från fönstret vid svarven. Han kunde se till Hallands Väderö.

 

 

IMG_20141108_100018IMG_20141108_100027

 

Min farbror ville att det skulle bli bättre utväxling genom att låta remmen om hjulet som driver svarven gå ner i salen. Salen är ett rum som alla gårdar med självaktning har på Bjäre. Det var det rummet man bara var i då man hade gäster.

Då gungstolen var färdig så behövde den färg så den lämnades till Helge i Hov. Han målade gungstolen svart och dekorerade den med guldlinjer. Hade en väninna som ville att jag skulle fylla i linjerna. Då sa jag nix. Jag har ju fått leka med min gungstol. Jag och min kusin Lars gungade så fort vi kunde men lyckades inte en skada gungstolen. Gungstolen har jag nu gett till mitt barnbarn Nellie.

 

7 saker du inte trodde existerade ett häftigt Youtubeklipp

Ni har nog inte missat att jag är en robot älskare. 2.10 min in i detta Youtubeklipp kommer en annorlunda robot som nästan ser ut som en  evighetsmaskin. Vid första anblicken ser den ut att trotsa tyngdlagarna. Måste som svensk varna för ser ni hela filmen så finns det en del som inte är för känsliga tittare.

 

Det finns åtminstone 8 filmer i denna serie 7 Things you never knew existed.