månadsarkiv: februari 2015

CrowdyHouse när du ska marknadsföra din produkter internationellt

Ni får ursäkta att det inte blev  något inlägg förra helgen på grund av att min dator råkade ut för virusangrepp. Idag hade jag tänkt blogga om CrowdyHouse som är en marknadsplats för möbel och produkt designers. Designerna ges möjlighet att presentera sina produkter, skapa försäljningskampanjer och ta hem order. Det kostar inget att gå med och öppna butik. Du kan köra dina kampanjer. Det finns inga dolda avgifter. Du betalar bara vid försäljning. Så CrowdyHouse tjänar bara pengar på dig om du säljer. De tar emot betalningar från Europa och hela världen.

CrowdyHouse mål är att hitta rätt kunder genom sitt närverk inom sociala media, affiliates, presskontakter, event med mera. De ger dig också verktyg för att promota dig så du når ut i dit nätverk.

Du kan söka på ”made in”. Jag surfade in och hittade svenska designers som Camilla Engdahl keramiker från Skövde, Simon Key Bertman textildesigner Stockholm och Vardagsbruk designer är Gustav Kristensson.

CrowdyHouse är ett holländskt företag med engelsk hemsida. Lycka till med dina designprodukter.

http://www.crowdyhouse.com

Webcoast 13-15 mars 2015 i Göteborg

Nytt för i år är Kreathon. De håller tilli Webcoasts lokaler. De erbjuder ett makerspace och tillgång till digitala möjliggörare som öppna data.  Vill du komma vidare med just din idé arbetar de med att bjuda in mentorer med kunskap inom IT-teknik, marknadsföring, makerverkstad och inkubatorer.

Annars är det ett digert program som håller på dagarna tre. Jag har inte tidigare följt Webcoast på plats utan sett på Youtubeklipp. Jag hade tänkt vara med alla dagarna.

Workshops

Vill du hålla en workshop och inspirera andra. . Du kan hålla ett 20 eller 40 minuters workshop. Du måste anmäla dig innan den 22 februari på

http://www.webcoast.se/for-deltagare/workshops/

Den 28 februari publiceras workshopsprogrammet.

Vad är då Webcoast? Jag tycker de förklarar det på ett bra och tydligt sätt i detta youtubklipp

 

 

 

http://www.webcoast.se/

Vill du bli designer och sälja på Shabby Chic by JN?

Jag har fått kontakt med Janet Nielsen som driver företaget Shabby Chick by JN genom att vi båda är med i Anna Åbergs Noffice Mastermind . I Noffice hjälper företagare varandra med att lösa problem.  Tidigare hade jag sett Janet då jag surfade in på vänners hemsidor på Facebook. Jag tror att vi på den tiden hade 20 vänner. Nu är vi uppe i 33 stycken gemensamma vänner.

Alla gör det självare vill kanske inte själva driva webbutik. Janet berättade att hon ville ha fler DIY:are eller som vi på svenska säger ”gör det självare” till sin webbutik. Jag kontaktade Janet på Facebook och fick både text och bilder på mailen. Texten var så jätte bra att jag tyckte det var synd att redigera den. Låt er inspireras av  Shabby Chic by JN och kanske att ni blir designer på hennes sida.

 

Janet på shabbychicbyjn.se

Om Shabby Chic by JN

 

Jag heter Janet Nielsen och äger företaget Shabby Chic by JN.

 

Jag älskar den lantliga Shabby Chic-stilen (den nordiska och en del av den engelska och franska). Även New Englandstilen gillar jag, då jag älskar havet.

 

Jag har sysslat med olika former av hantverk sedan barnsben. Efter många år då allt vad hantverk heter, legat långt bak i mina prioriteringar, har jag återupptagit målandet och även hittat nya saker att pyssla med. Ett nytt intresse är DIY. Dvs ”do it yourself”. Fixa iordning gamla möbler, göra något nytt av gammalt etc.

 

Jag har ett intresse för gamla och antika saker sedan många år. Där har det varierat genom åren vad gäller smaker och former. Idag är det gamla ting som passar i den lantliga stilen.

 

möbler shabbychicbyjn.se

 

Eftersom det alltid bott en entreprenör i mig så har jag nu hittat min nisch att få både den ådran och min konstnärliga ådra tillfredsställda. Där föddes idén om Shabby Chic by JN. En web-shop där jag säljer det som är mitt. Inget unikt i sig.

Det unika är att jag hjälper privatpersoner att marknadsföra och sälja sina alster via min webbshop.

 

Målet är att hjälpa dem att få snurr på sina affärer så att jag kan hjälpa dem vidare till eget företagande. Därmed har jag glädjen i att använda mig av min coaching utbildning och min ledarskapserfarenhet.

 

Tänk att få se en av ”mina” amatördesigners våga ta steget och starta eget! Med en egen kundkrets uppbyggd och stabil. Ren och skär glädje är det!

 

Shabby Chic by JN

 

Webb shopen hade sin premiär först på hösten 2014. Men jag har haft företaget sedan innan.

Den röda tråden är Shabby Chic, inspirerat av det nordiska, engelska och franska. Som komplement finns även en del New England-inspirerat. Alla egentillverkade produkter är personliga och inte den andra lik p.g.a. att allt är handgjort.

 

hjärtan by shabbychicbyjn.se

Det är kärnan i den röda tråden och värdegrunden för företaget; Webbutiken med personlighet och glädje.

 

Målet är att du som kund till Shabby Chic by JN alltid ska kunna handla tryggt, bli bemött med vänlighet och bästa möjliga service.

Allt med den personliga touchen.

 

Design by JN

 

Shabby Chic by JN har olika samarbetspartners. Alla är småföretagare eller hobbykreatörer.

Visionen är att lyfta fram och synliggöra de duktiga, kreativa kvinnorna som annars kanske aldrig hade synts till för fler än deras närmaste,

Företagets glädje är att dessa kvinnor ska lyckas i det de gör samtidigt som glädjen alltid ska finnas där. Varje samarbetspartner finns presenterad på webbsidan.

 

Min egen kollektion

 

By JN är mitt eget varumärke. Under det namnet målar jag tavlor, jobbar med DIY, gjuter betong, gör smycken och mycket annat.

Eftersom allt är gjort på fri hand och efter eget huvud så är varje inredningsdetalj unik!

 

By JN-produkter går att beställa, skräddarsydda bara för dig.

 

Varmt välkommen in och botanisera i min butik och min blogg!

 

Varma hälsningar Janet

 

Du hittar mig här:

 

http://shabbychicbyjn.se

Facebook

Instagram 

Pinterest 

Panduro för DIY

Panduro skapades av spanskättade Carlo Panduro började tillverka egna souvenirer och smycken i efterkrigstidens Danmark.  Son Jörgen utökade affärsidén genom att sälja hobbymaterial till den offentliga sektorn. År 1962 slogs portarna upp på Södra Förstadsgatan i Malmö – Panduro Hobbys första butik i Sverige.

Jag minns då man som barn  Pandurokatalogen bläddrade och önskade det mesta som fanns i katalogen. Katalogen var länge den främsta försäljningskanalen, men under 80-talet började en seriös satsning på detaljhandel. De närmar sig snart 100 butiker i sitt företag.

Panduro har egen produktutveckling på deras huvudkontor i Malmö. De tar fram materialsatser som innehåller allt som behövs för projektet, samt utförliga instruktioner. Panduro har tagit fram smyckesatserna i serien Elements samt gör unika kollektioner av presentpapper, tyger med mera, under varumärket Panduro Design. De använder sig även av externa designers,

Inte visste jag att Panudro även finns på Youtube. Jag hittade detta klipp som på ett enkel sött lär en virka. De visar hur man lägger upp masker. Hur man börjar ett nytt varv och hur man gör de olika stolparna.

 

 

Surfa in på Panduro och låt dig inspireras. Kanske du får idéer för att förnya ditt hem

Panduro