Panduro för DIY

Panduro skapades av spanskättade Carlo Panduro började tillverka egna souvenirer och smycken i efterkrigstidens Danmark.  Son Jörgen utökade affärsidén genom att sälja hobbymaterial till den offentliga sektorn. År 1962 slogs portarna upp på Södra Förstadsgatan i Malmö – Panduro Hobbys första butik i Sverige.

Jag minns då man som barn  Pandurokatalogen bläddrade och önskade det mesta som fanns i katalogen. Katalogen var länge den främsta försäljningskanalen, men under 80-talet började en seriös satsning på detaljhandel. De närmar sig snart 100 butiker i sitt företag.

Panduro har egen produktutveckling på deras huvudkontor i Malmö. De tar fram materialsatser som innehåller allt som behövs för projektet, samt utförliga instruktioner. Panduro har tagit fram smyckesatserna i serien Elements samt gör unika kollektioner av presentpapper, tyger med mera, under varumärket Panduro Design. De använder sig även av externa designers,

Inte visste jag att Panudro även finns på Youtube. Jag hittade detta klipp som på ett enkel sött lär en virka. De visar hur man lägger upp masker. Hur man börjar ett nytt varv och hur man gör de olika stolparna.

 

 

Surfa in på Panduro och låt dig inspireras. Kanske du får idéer för att förnya ditt hem

Panduro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.