Har du testat mandala?

Första gången jag hörde talas om mandala var när vi besökte Riff och Lise-Lotte på Gotland. Då hade Lise-Lotte börjat måla Mandala. Hon berättade att Mandala hade en lugnande inverkan på skolbarn. Lise-Lotte köpte färdiga Mandala men jag skrev ut från nätet och testade på mitt barnbarn som var 5 år. Den mandelan som jag skrivit ut var för svår för barnbarnet.

Enligt Wikipedia betyder Mandala cirkel, och i hinduiska och buddistiska ritualer syftar det på en figur som ritas på marken eller målas på ett bord och som symboliserar de kosmiska och himmelska regionerna. Det blir en sorts meditationsfigurer konstruerade av cirklar och former. Klippet nedan visar hur man ritar från grunden.

 

 

Klickar du på länken nedan kommer du till en sida där du kan skriva ut mandelan på skrivare ifall du vill. Du kan också färlägga den online

 

http://www.coloringpages.se/religiosa/mandala/index-1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.