Mjöd livets antibiotika elixir av honung

Igår besökte jag Helsingborgs bryggeris 4 års firande. Förutom öl och man fanns det ett mjöd. Nåja de kallar det för elixir. Elixiret är en brygd på honung. Ett glas elixir ska vara väldigt nyttigt då det innehåller 100 000 000 000 stycken mjölksyrabakterier. Det gick att köpa en hel flaska mjöd men jag hade bilen med mig så jag fick en provhutt. Hutten smakade lite väl mycket honung för min smak men den är säkert nyttig.

Historiskt har honungen varit känd för att ha en läkande kraft i tiotusentalsår. Ursprungsbefolkningar jagade  vildbin med risk för sina liv. Redan de gamla grekerna som till exempel Hippokrates  medicinens fader lovordade honung.

Det är bina själva som tillsätter världens största flora av goda mjölksyrabakterier i honungen från sina honungsmagar. I dagens tillverkning går mjölksyrabakterierna förlorade i hanteringen.

 

Exiliret botar kanske inte alla sjukdomar men produkten är ändå unik. Produkten är resultatet av 10 års studier utförda av Alejandra Vásques och Tobias Olofsson vid Lunds Universitet.

 

Elixir honung mjöd

Tyvärr hittar jag inte någon hemsida med svensk text.

http://livingantibiotics.com/

Vill ni veta mer så surfa in och gilla på deras Facebookgrupp. Facebookgruppen är på svenska.

https://www.facebook.com/doctorhoney?fref=ts

Där kan ni klicka på en länk till en simpel signupsida där du kan anmäla dig till deras lanseringen av Living Antibiotics. Då startar de en crowdfunding, även kallat gräsrotsfinansering, där de ber allmänheten; dig, dina vänner, privatpersoner, företag och organisationer om ekonomisk hjälp! Det arrangemanget är redan i morgon kl 12-13 på Mindpark här i Helsingborg.

Med dagens problem med resistent antibiotika kan kanske detta elixir ge eko i världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.