Mitt nya soltak

Jag har nästan varje år fått köpa nytt parasoll för de har blåst sönder. Min granne Marianne berättade att hennes granne Helen haft segelduk som soltak som Kenneth räddat från att blåsa sönder. Idag berättade Marianne att  Helen köpt ett nytt soltak denna gången från IKEa. Vi kollade på soltaket. Det hette Dyning. Jag surfade in och sökte på soltaket men det var slut på alla varuhusen i Sverige.

Vi körde först till ÖB, personalen sa att hade de soltak så fanns det på fyndavdelningen. Då vi kollade på fyndavdelningen så var det slut. Sedan var vi på Rusta, Harald Nyborg och Clas Ohlson. Harald Nyborg hade ett 5x5x5 men det var för stort. Personalen på Clas Ohlsson hänvisade till Hemtex. Där hittade jag ett 3x3x3 för 66 kronor. Sedan gick vi tillbaka till Clas Ohlsson och köpte krokar och 2 stycken 125 mm båtfrjädrar. Totalsumman 186 kronor. Ikeas soltak Dyning kostade 199 kronor. Så här blev soltaket då det blev klart.

Fika under soltaket

Då soltaket och kaffet var klart kom Jojje Uffes kompis med sin vovve. Vi hann inte mer än slå upp kaffet i muggarna förrän Uffes bror Kennet kom på besök med sin nya MC.

Tyvärr Uffe soltaket blev lite litet så det får bli Dyning från IKEA då det åter finns i lager.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.