Makerspace Stockholm andra makersföreningar i Göteborg och Malmö.

Makerspace Göteborg

I Göteborg finns det ett flertal Makerspace eller som de istället kallar för ”Hackerspace”. Denna sida innehåller en del nyttiga länkar för Makers i Göteborgstrakten. De har bland annat DIY Days Gothenburg  som låter väldigt intressant.

http://www.natverkande.nu/makerspaces-goteborg

Malmö

Jag hittade inte någon Makerförening  i Malmö. I Malmö hittade jag istället STPLN som är ett öppet hus för dig som vill utveckla en idé eller skapa en prototyp. De erbjuder utställningsmöjligheter, scen och scenteknik, en verkstad och workshopmöjligheter. Du kan ägna dig åt kultur, teknik/innovation, design, utbildning och hantverk. Verksamheten är generationsöverskridande. När de tagit emot ditt förslag  bokar de in ett datum med dig/er för ett möte. Verksamheten finansieras utav Malmö Kulturstöd och Allmänna Arvsfonden.

http://stpln.se

Makerspace Stockholm

Stockholmarna har lyckats att skapa sitt Makerspace. De har även lyckats engagera ungdomar i Raspberry Pi så att de lär sig programmering. Vilket gör att ungdomar blir intresserade utav programmering. Vilket är viktigt för framtida datautveckling. De har även fått bra publicitet genom Hillevi Wahl i Metro

 

Vi går en spännande framtid till mötes där vi kanske gör vår egen elektronik i framtiden.

http://www.makerspace.se/

Det skulle vars himla kul ifall vi fick en makersförening i Helsingborg.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.