WIFL working in fake life av Cathrin Frisemo

Det är inte ofta jag läser ut en bok på två dagar. Kan det bero på att det är en ebok? Har sökt men inte hittat boken i pappersvarianten. Det gör inget för det perfekta med boken är alla klickbara länkar.

Innan jag läste boken hade jag faktiskt klickat på G+1 i Google+ något som  jag annars inte brukar göra. Visste baka att boken skulle vara perfekt läsning för den som vill jobba på distans.

Boken tar även upp affärsmodeller och organisationsteori. I boken skriver  Cathrin även om Googleglasögon som nu har kommit ut till noga utvalda amerikaner i databranschen. Än så länge är inte glasögonen för åldersynta som mig men jag tror bara det är en tidsfråga innan de hittar en lösning till det. Jag gillar produktutveckling och jag har inte pengar, kraft och resurser för att skapa Google linser. Det blir kanske Googles nästa steg i teknikutvecklingen.

 



Då jag flyttade till Helsingborg i slutet på 80-talet lärde jag känna Per Brun. Han jobbade på Spectronic. Spectronics vision var att man i hemmet skulle ha en basstation inom telefoni. Då man var ute och reste skulle andra basstationer se till att man hade kontakt med yttervärlden. Vi är kanske där nu när det börjar bli brist i 3G och 4G kapaciteten. Enligt boken planerar ett tyskt telecombolag för idéen men de påstår att den är spansk.

Cathrin tar upp många ämnen som användarstyrda och  sociala media. Vilken spännande framtid vi kan gå till mötes. Jag har sparat användbara länkar från boken som ska bli ett sant nöje att surfa till.

 

Adlibris

 

Vill du lyssna på en föreläsning av Cathrin så bege dig till SMC Skåne den 29/11 på Foo Café

SMCSkane.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.