Vad kan man inte göra med kartong?

På sidan  7 i Postens tidning Du&CO finns en kort notis om att man kan återvinna kartong.  De ger ett exempel på en fullt användbar cykel som väger 10 kilo och klarar en last på upp till 220 kilo. Cykel kostar mellan 9-12 dollar att tillverka. Denna notis gjorde mig nyfiken på vad mer man kan tillverka av pappkartonger.

Chris Gilmour

Han är född i England men bor och arbetar i Italien. På hans hemsida finns både färdiga kartongkonstverk men också hans pågående konstverk. Bland de färdiga konstverken är mina favoriter drottning Viktoria på sin tron och en mora klocka i naturlig storlek. Han har även gjort mikroskop, tandläkarstol, cyklar bilar, motorcyklar och mycket annat.

http://www.chrisgilmour.com

Pacalowski

Blir nästan som IKEA:s platta paket det som polske konstnären Pacalowski gjort på sin hemsida. På hemsidan kan du ladda hem layout på kartongbord och stol. Sedan finns det bilder på fåtöljer som är lite mer komplicerade kartong saker att tillverka.

http://www.pacalowski.com/cardboard_furniture.html

Junk-Culture

Dylan Shields går lös med att göra skulpturera av kartong. Det är en amerikan men det finns inte kontaktuppgifter på sidan men då jag kollade på Whois.com så hörde sidan hemma i USA.

http://www.junk-culture.com/2013/04/intricate-cardboard-sculptures-by-dylan.html

Bartek Elsner

Är en berlinare med fokus på digitalkommunikation som går lös på kartonger. Han  har bland annat skapat hjärta, eldstad, bevakningskamera.

http://www.bartek-elsner.de/paperblog/

Ja vad kan man inte göra av kartong?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.