Britt Wadner hittade makers så hon kunde sända radio

Jag har just läst ut Fredric Karéns e-bok ”Piratdrottningen – boken om Britt Wadner och Radio Syd”. Han skriver om sin mormor Britt Wadner som försökte bryta radiomonopolet i Sverige på 1960-talet. Det fanns ju inga instruktionsböcker hur man byggde radiosändare på din tiden. Hon lyckades till och med genom anställda på Televerket bygga utrustning. Hon sände radio från en båt i Öresund.

 

Tyvärr blev hon motarbetad av Olof Palme som snabbt genom konstigt förfarande genomdrev en lag som stoppade privata radiosändningar. Normalt brukar det ta två månader till ett halvår innan en lag träder i kraft. Lagen som stoppade privata radiostationer började gälla två dagar efter beslutet. Snacka om att Sverige varit totalitärt.

piratdrottningen---boken-om-britt-wadner-och-radio-syd[1]

Alla makers som tycker det är tufft ibland så läs boken så kanske ni kan lyckas kämpa vidare precis som Britt Wadner gjorde. Boken är en ebok som du snabbt laddar ner på Adlibris.
Adlibris


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.