Uffes nya odlingsbädd i lärk

Uffe gilla att jobba i trädgården på ett ergonomiskt sätt. Därför ställde han fyra pallkragar ovanpå varandra. Han gjorde två sådan odlingar. Efter ett par år började pallkragarna ruttna för de var inte impregnerade. Så vad gjorde han istället? Jo han åkte till Lindgren i Svinstorp och köpte lärkbrädor som han sågade till. Sedan skruvade han ihop odlingsbädden.

I botten lade han tidningar så att inte kirskålen ska tränga upp ur jorden. Det gjorde kirskålen i förra pallkragsodlingen. Inte alls trevligt.

 

odlingsbädd i lärk

Så här fint blev resultatet. Synd bara att lärk svärtnar. Det kommer att gå en väldans massa mer jord åt men det kommer som vi säger i Skåne att bli så levandes grannt. I många år hoppas vi. Är det någon som testat att göra odlingsbäddar i lärk? Lämna gärna kommentar om hur det har gått.

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.