Medborgarskolan erbjuder kurser inom DIY

En medfödd begåvning  spelar inta så stor roll. Det är intensiv övning om 10 000 timmar som gör skillnad säger  Anders Ericsson, en av världens främsta forskare på expertprestationer.  En kurs kan vare en genväg på några timmar av de 10000 timmarna så du slipper skapa hjulet en gång till.

Denna vecka damp Medborgarskolans kurser ner i brevlådan tillsammans med Helsingborgs Dagblad. Redan på första sidan talar om att de nappat på IY kulturen. De följer trenden med selfikurser där de uppmanar dig attt dela med dig av dina upplevelser på #diymedborgarskolan. Andra kurs förslag på DIY på första sidan är ljusstöpning, matlagningskurser och att göra egna silversmycken.

Gör egna smycke i silverlera låter spännande. Sökte på silverlera på Google och de hade fina bilder på föremål gjorda i silverlera.

I Billeberga hålls kurser på det spännande temat ”Silversmide med inslag av guld i lantlig miljö”.

Det finns även ett flertal kurser på DIY tema inom textil, mat, konsthantverk och skriva egen bok. Vad jag hade väntat mig i kurskatalogen var en kurs om syrad mat. En trend som legat i tiden ett tag. Syrad mat på burk kan bli ett konstverk som  man kan njuta av innan man förbrukar innehållet.

De kurser som jag skriver om finns i Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad och Osby. Kurserna gäller hösten 2014.  Ni kan surfa till http://www.medborgarskolan.se/ för att se vad det finns för kurser på din ort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.