Framtidsrummet Helsingborgs första Makermässa

Den första upplevelsen på mässan var Crunchfish – Touchless Photobooth. Vilket innbar att Karsten Deppert höll en platta och jag höll upp handen. När jag knutit handen en stund så togs det en selfie. Tyvärr får de inte lägga ut selfiena för det ligger ju annars i tiden. För över ett år sedan intervjuade Martin Wingren från Lokaltidningen Karsten.  Då saknade de 3D printer på Ship. Nu har de fått 3D printer. Moderaterna hade en buss med Reinfelt på. 

 

3d skrivare Mindpark framtidsrummet

 

Rickard Andersson som har en dator som räknar Bitcoinsvärde. Idag var en bicoin över tre tusen svenska kronor. Han sa att kursen var låg för det var sommar. 

Rickard Andersson – Bitcoinsuträknare

En cykeltokig autraliensare David J Hare som Redesignar cyklar. Nedan en Itera.

Itera cykel

 

Han hade en cykel som var tillverkad i Helsingborg. Jag minns inte märket. På bilden nedan håller han en King. Själv har jag en King som tyvärr är tillverkad utomlands för varuhuset B&W.

David J Hare med en King Cykel

 

Kamera stabilisator.

Kamera stabilisator

 

EC Solutions som har en app HBGM-app. Den är skapad för att följa löparna på Helsingborgs Maraton.

Helsingborg maraton app

 

Det var jätte kul att besöka denna första Makermässa i Helsingborg. Den är inte så stor så att den ingår i Maker Fair som de mässorna som jag besökt tidigare. Detta inlägg innehåller bara en del av mässutställarna. De kommer fler inlägg från Makermässan om några dagar.

Då jag gick ut från Makermässan gick Pridekortegen förbi. I kortegen gick allt från RFSL, Eroticcenter till politiska partier. De flesta partier från Moderaterna till Piratpartiet deltog.

En reaktion på “Framtidsrummet Helsingborgs första Makermässa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.