Finansiera ditt projekt med Kickstarter

Vad är Kickstarter?

Kickstarter är ett nytt sätt att finansiera dina projekt. Det kan vara allt från film, spel, musik, konst och teknologi. Just nu samlar Kickstarter in pengar till tusentals kreativa projekt.

De som lagt ut ett projekt  på Kickstarter har fullständig kontroll över och ansvar för sina projekt. Kickstarter är en plattform och en resurs. De är inte inblandade i utvecklingen av själva projekten. Vem som helst kan starta ett projekt på Kickstarter, så länge de uppfyller deras riktlinjer.

Projekt skaparna sätter ett finansierings mål och deadline. Om folk gillar ett projekt, kan de lova att ge pengar för att få det att få igång ett projekt. Finansiering på Kickstarter är allt eller inget – projekten måste nå sina mål finansiering för att ta emot några pengar.

En kvinna som lyckades med sitt Kickstarterprojekt är Natalie Sisson. Henne ska jag lyssna på i helgen uppe i Stockholm. Hon ha skrivit boken The Suitcase Entrepreneur

Natalie Sissons Kickstarter projekt boken the-suitcase-entrepreneur

 

Jag kollade vad det fanns för projekt i min region och fann att i Köpenhamn finns ett projekt med skräddarsydda T-Shirt och i Malmö finns ett filmprojekt.

 Kickstarter finns med på Maker  Faire mässan i San Mateo till helgen. Hemsidan är på engelska.

https://www.kickstarter.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.