Stockholm Maker Faire på Tekniska Museet 2014

Stockholm Maker Faire

Jag nämde i ett blogginlägg den 14/5 att Kickstarter var med på Maker Faire i San Mateo. Visste inte då att det pågick ett Maker Faire i Stockholm. Jag har denna helgen varit på DI Life och då jag gick från hotell Hellsten Malmgården såg jag ett anslag om att det pågick ett Maker Faire på Teknska museet. Det var helt underbart väder så jag gick från hotellet till Amerikanska Ambassaden. Där åkte jag två busshållplatser till Tekniska museet.

Utanför museet kunde man köpa en maskot för 10 kronor. Jag hade inte så mycket tid så jag köpte maskoten och så får Uffe löda ihop Maker Faire maskoten. Ska försöka göra ett Youtubeklipp med lödningen som jag kommer att publicera i ett kommande inlägg.

  

Sedan löste jag entré och gick ut på gården. Där fanns en husvagn som ägaren hade till att odla ekar i. Visst är husvagnen häftig.

Odlade ekar i husvagn

 

I Oslo var det en italienare som skrev ut pannkakor med en 3D-skrivare byggd av  legobitar. I Stockholms Makre Faire visade man en sol- och vindkraftsdriven pannkaksmaskin monterad på en cykel.

Sol- och vindkraftsdriven pannkaksmaskin

 

Cykelmartin visade detta ekipage, Van De Walles velomobil  på mässan

Cykelmartin på Maker Faire

 

Hexacoptrar, nu skulle Uffe ha varit med

Hexacopter

Då vi ändå är inne på flyg så deltog elever från Österåkers Gymnasium med dessa raketer. Kan raketerna flyga?  De visade på en film att visst kan de flyga.

Raketer tillverkade utav elever på öståkers gymnasium

 

Oslo Maker Faire var robotarnas mässa. I Oslo var det inte många skrivare som fungerade men här i Stockholm fungerade skrivarna. Dock går det fortfarande långsamt. Nu följer en del bilder på skrivare och utskrivet material.

omöjliga figurer med plast printer

 

printer med utskrifter

kul figurer

Förarbete innan det är dax att printa

förberedande arbete innan printern

Jag har tidigare bloggat om Stockholm Maker Space. Självklart var de också med på mässan. De verkade inte riktigt på det klara med vad detaljen  ska användas till. Önskar dem lycka till med stegmotorerna.

Stockholm Maker Space bord på mässan

 

Elin Z tillverkade små dockor av piprensare och garn. Hon har även tillverkat brädspelet A maze. 

dockor av garn och piprensare

 

Tyvärr lyckades jag inte få pappersfågeln att flyga samtidigt som jag filmade.

flygande fågel?

 

Kristian Sievers byggde ett dator kabinett i trä. Han var jätte snäll som lät mig fotografera innan han packade ner kabinettet. Ett miljövänligt alternativ utan flamskydd.

 

dator kabinett gjort av trä

Jag var bland de sista besökarna på Stockholm Marer Faire så en del hade redan börjat packa ihop. Detta är runda förpackningar som gör att luft inte tränger in och att man lättare kan tömma förpackningen helt och hållet. Kolla burken, tillhör utställaren men den är inte så miljövänlig som förpackningsmaterialet han vill introducera.

Ny typ av förpackning

Jag kommer i kommande inlägg publicera youtubeklipp om bilen som drevs med ånga och roboten som gjorde slatans autograf.

Tyvärr fick jag inte se Maria Johansson visa hur man brygger sitt egna probiotiska och alkoholfria bubbel och Mikael Källberg som visar hur man bygger sin egen segwayscooter. 

Rickard Dahlstrand, sorry jag visste inte vem du var förrän jag googlat dig. Jag kommer att föröka göra ett youtube klipp om att göra en egen pantograf enligt beskrivningarna jag fick av dig.

Hoppas Stockholm Maker Faire blir en årlig tradition.

http://www.stockholmmakerfaire.se/

http://www.tekniskamuseet.se/1/5417.html

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.