Vill du bo i containerhem?

Jag prenumererar på Vi i villas nyhetsbrev. I senaste nyhetsbrevet var det en länk till Containerbostäder. Då jag skulle bygga mitt senaste hus som bara fick vara 40 kvm så tänkte jag aldrig på att man kunde göra så mycket av containrar. Ja ringde faktiskt ett företag som byggde baracker men deras standard mått passade inte in på  min tomt. Skulle man skräddarsy en barack till min tomt så skulle kostnaderna inte bli oförsvarbara.

De som studerar får inte hänvisa till Wikipedia men enligt Wikipedia så har  en standardcontainer en bredd av 2,438 m (8 fot) och en höjd av 2,591 m. Invändig bredd är 2,350 m, invändig längd 5,898 m och invändig höjd är 2,390 m. Vilket ger en yta på 13,8603 kvm. Det räcker nog inte med att inreda en container då man måste ha isolering för att klara vårat vinterklimat.  Containerstorlekarna har ursprung i USA och är valda för att hålla sig inom de lastprofiler som finns för landsvägar.

I detta Youtubeklipp berättar den australiske contianerhembyggaren om sitt hem

Containerhemmen finns i USA, New Zeeland, Spanien, Israel, Kina, Chile och Australien. Vill ni läsa mer och containrarna så surfa in på

http://www.viivilla.se/

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.